Euro Shoe Group, wie het schoentje past...

In 1925 startten de Limburgse stichters van Euro Shoe Group, Omer en Albert Vanaudenhove, met de eerste schoenenwinkel. Er is sindsdien enorm veel gebeurd. Dankzij de toewijding van zeer veel mensen en een doorgedreven expansiepolitiek is Euro Shoe geworden wat het vandaag is. Operationeel in 3 landen, 385 winkels, geconsolideerd 325 miljoen omzet en 2000 medewerkers in Benelux.

Euro Shoe heeft bekende ketens met hedendaagse mode en accessoires in de markt gezet. Bij het grote publiek is het bedrijf beter bekend onder de ketennamen Avance en Shoe Discount in België en Avance en Bristol in Nederland. De winkels zijn een aangename shop- en werkomgeving waarin iedereen zich welkom weet. Duurzaam mode brengen aan een eerlijke prijs is hun missie.

Wij hebben een gesprek met Leen Doms, gedreven HR business partner met een personeelsbestand voor België van een 300-tal werknemers, waarvan 210 bedienden. Er was begin vorig jaar nog geen geautomatiseerd proces voor rekrutering voorhanden. Leen en haar 2 collega’s zijn binnen de organisatie het eerste aanspreekpunt voor zowel medewerkers als leidinggevenden. Binnen deze ruime taak van rekrutering, werving en selectie was de uitdaging groot om jaarlijks een 60-tal vacatures manueel te verwerken.

Voor Talentfinder...

“Er stonden 2 prioriteiten op de agenda: een efficiënt en overzichtelijk systeem voor het rekruteringsproces, en een professionele jobsite. Op dat moment hadden we totaal geen zicht op wie solliciteert en waarvoor. Het aanmaken van mapjes in Outlook en slepen van cv’s, het beantwoorden van de kandidaten tijdens het hele proces waren tijdrovende taken. Wij zijn erg tevreden dat we nu zijn overgeschakeld op het gecombineerd pakket van de online jobsites Talentpack met integratie van het platform . De speciale promo-actie 10 publicatiecredits + 1 jaar gratis platform Talentfinder, heeft ons in augustus 2012 onmiddellijk doen beslissen.”

Voordelen van Talentfinder

“De integratie van het platform heeft ons ook meteen aangezet om versneld onze professionele jobsite te introduceren. Nu hebben we een duidelijk gezicht naar de potentiële kandidaat toe. Voorheen was er geen databank, we hadden weinig zicht op de kandidateninstroom en de spontane sollicitaties. De rapporteringstool van Talentfinder laat ons toe op elke moment exact de stand van zaken van media, vacatures en kandidaten te kennen.”

“Sollicitanten worden, mede dankzij het systeem, steeds opgevolgd, niemand rolt door de mazen van het net. Dit vinden we belangrijk want we willen elke kandidaat oprecht bedanken voor de interesse die ze tonen in ons bedrijf.”

“Bovendien is het erg handig dat we onze vacatures kunnen adverteren via Profile Group. De advertenties hebben een professionele uitstraling naar potentiële kandidaten en staan steeds binnen de 2 werkdagen online. We hebben ook meer spontane sollicitaties dan voorheen wat een bijkomend voordeel is voor de snelle opbouw van een kandidatendatabank. Op termijn moeten we minder publiceren en kunnen we zelf kandidaten uit onze reserve putten.“

Vandaag

“Bedoeling is om na 1 jaar een analyse te maken met het systeem om te kijken welke kanalen we nog gaan gebruiken voor publicatie. “

“Ik zou Talentfinder aanbevelen omdat het snel te installeren is, handig is in gebruik en tijdbesparend. De service van de medewerkers is heel goed. Men is altijd vriendelijk, snel te bereiken en bereid om aanpassingen te doen en werk uit handen te nemen.”

 

Kijk naar de vacature bij Euro Shoe Group