- Veritas

“Na de implementatie van Talentfinder hebben we de impact gemeten van de tijd- en kostenbesparing tijdens het rekruteringsproces. Wij besparen op vlak van administratie zo’n 70% van onze tijd.”

Veritas

How to be you in today’s fashion

1892 was het jaar waarin de familie Leestmans een winkel in de kleine Beerstraat in Antwerpen begon nadat ze een bescheiden groothandel in mercerie had overgenomen. Al snel volgden extra winkels uitgebaat door broers, zussen, aangetrouwde familieleden en nauwe medewerkers van de stichter. Vandaag is Veritas uitgegroeid tot een retailketen met meer dan 120 winkels, verspreid over België en Luxemburg. Jaarlijks bezoeken maar liefst 7,5 miljoen trouwe klanten de winkels.

Al meer dan 120 jaar beantwoordt Veritas aan de behoeften van haar klanten op het gebied van kant-en-klare accessoires en zelf-maak-ideeën. De keten biedt elke vrouw inspiratie om haar persoonlijkheid in de verf te zetten, of nu gaat om een originele manier van je accessoires dragen of combineren, of om het zelf creëren van ideeën.

Voor Talentfinder

Veritas is onze eerste en zeer trouwe Talentfinder klant en heeft met Profile Group in 2009 het pionierswerk van de eerste platformimplementatie meegemaakt. Talent Consulente Bernadette Van Mol, mede verantwoordelijk voor 800 directe en indirecte medewerkers, aan het woord.

“Vooraleer we met Talentfinder werkten misten we tijdens ons rekruteringsproces elke vorm van structuur. We hadden een overload aan instroom, cv’s, sollicitatieformulieren, spontane sollicitaties, mails, en dergelijke waardoor we totaal geen overzicht en aansturing meer hadden. Door de tijdrovende manuele verwerking was er geen ruimte voor een degelijke screeningvan de cv’s. Daardoor misten we regelmatig sterke kandidaten, anderzijds was het een hels karwei om ervoor te zorgen dat alle kandidaten altijd een antwoord kregen.”

Voordelen van Talentfinder

“Door de automatisering van het administratief proces kunnen we op een eenvoudige manier de vacature laten beheren door de lijnverantwoordelijke.”

“We hebben vandaag structuur in ons rekruteringsproces en een duidelijk overzicht van de stand van zaken. Door het systeem kunnen we korter op de bal spelen en goede kandidaten, die al dan niet spontaan solliciteren, sneller screenen.”

“Talentfinder is een zeer gebruiksvriendelijk systeem, iedere sollicitant krijgt bij het solliciteren op onze website onmiddellijk een ontvangstbevestiging. Tijdens het proces zijn er geautomatiseerde mails die ervoor zorgen dat de kandidaat geïnformeerd blijft. Dit heeft ervoor gezorgd dat ons imago aanzienlijk is verbeterd. Als retailketen zijn onze sollicitanten tevens onze klanten, daarom vinden we een correcte opvolging onontbeerlijk in het belang van onze employer branding.”

“Door de professionalisering van de jobsite vinden meer kandidaten hun weg en reageren ze sneller op onze vacatures.”

Vandaag

“Na de implementatie van Talentfinder in 2009 hebben we de impact gemeten van de tijd- en kostenbesparing tijdens het rekruteringsproces. Wij kunnen stellen dat we qua administratie, door het gebruik van het platform, een tijdsbesparing hebben van 70%. Door de kwalitatieve en kwantitatieve instroom moeten we ook minder adverteren, wat een aanzienlijke kostenbesparing betekent. Ja, ik ben een enthousiaste gebruiker van Talentfinder!”

“Wij hebben grootse toekomstplannen en gaan de Veritas-groep nog verder uitbreiden. Er komt ook een nieuwe website aan en we willen Talentfinder inzetten in iedere stap van deze evolutie.”