Hoe helpt een ATS kandidaten bij het solliciteren?

Een Applicant Tracking System (ATS) kan het voor kandidaten eenvoudig en praktisch maken om te solliciteren:

Gebruiksvriendelijke online sollicitatieformulieren: ATS platformen bieden intuïtieve en gebruiksvriendelijke online sollicitatieformulieren. Deze formulieren zijn ontworpen om eenvoudig te zijn, met duidelijke instructies en navigeerbare velden, zodat het sollicitatieproces voor kandidaten soepel verloopt.

Geoptimaliseerd voor smartphones: Veel ATS platformen zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zodat kandidaten kunnen solliciteren via hun smartphone of tablet. Mobile-friendly applicaties komen tegemoet aan de groeiende vraag naar mobiele job searches en maken het makkelijk voor kandidaten om zelfs onderweg te solliciteren.

CV-analyse: Sollicitatiebeheersystemen zijn vaak uitgerust met CV-analysefuncties, die automatisch de relevante informatie uit het CV van een kandidaat halen en de juiste velden in het sollicitatieformulier invullen. Dit bespaart kandidaten tijd en moeite, omdat ze hun informatie niet handmatig hoeven in te voeren.

Solliciteren via sociale media: Sommige ATS platformen bieden kandidaten de mogelijkheid om te solliciteren via hun sociale media profielen, zoals LinkedIn of Facebook. Hierdoor hoeven kandidaten geen aparte accounts aan te maken of lange formulieren in te vullen, wat het sollicitatieproces vereenvoudigt.

Solliciteren met één klik: Recruitmentsoftware kan een functie voor ‘solliciteren met één klik’ bieden, waarmee kandidaten met één klik of tik kunnen solliciteren. Met deze functie kunnen kandidaten snel en eenvoudig hun interesse kenbaar maken, waardoor de kans op een succesvolle sollicitatie toeneemt.

Job alerts en notificaties: ATS platformen bieden kandidaten de mogelijkheid om zich te abonneren op job alerts en notificaties. Zo kunnen ze updates ontvangen over nieuwe vacatures die overeenkomen met hun voorkeuren, waardoor het gemakkelijker wordt om te solliciteren op de jobs die hen interesseren.

Updates over de status van sollicitaties: ATS’en sturen vaak automatische e-mailmeldingen naar kandidaten om hen op de hoogte te houden van de status van hun sollicitatie. Regelmatige updates stellen kandidaten gerust dat hun sollicitatie in behandeling wordt genomen en zorgen voor een positieve candidate experience.

Opvolging van sollicitaties: Kandidaten kunnen via het ATS de status van hun sollicitatie volgen, inclusief of de sollicitatie is ontvangen, beoordeeld of doorgestuurd naar de volgende fase. Deze transparantie helpt kandidaten om betrokken en geïnformeerd te blijven tijdens het recruitmentproces.
Door deze functies te integreren, maakt een ATS het sollicitatieproces efficiënter en kandidaatvriendelijker. Een transparante en handige sollicitatie-ervaring verbetert het beeld dat kandidaten van jouw organisatie hebben en moedigt meer gekwalificeerde kandidaten aan om op jouw vacatures te solliciteren.