Hoe kan een ATS geld besparen?

Een ATS of Applicant Tracking System kan op een aantal manieren helpen geld te besparen:
– Verkorting van de wervingstijd: door het wervingsproces te automatiseren en te stroomlijnen, kan het systeem de tijd die nodig is om vacatures in te vullen aanzienlijk verkorten. Dit betekent dat je minder tijd en moeite besteedt aan handmatige taken, wat zich vertaalt in besparingen.
– Lagere kosten voor recruitmentcampagnes: ATS platformen zijn geïntegreerd met jobsites, zodat je gemakkelijk vacatures kan publiceren via meerdere kanalen. Dit vermindert de noodzaak om handmatig vacatures te plaatsen en verlaagt je campagnekosten. Bovendien heb je met Talent finder toegang tot onze Talent boost multiposting, waarmee je je vacatures op alle Belgische jobsites kunt publiceren tegen een nog aantrekkelijkere prijs.
– Verbeterde kwaliteit van kandidaten: Een ATS helpt je om kandidaten beter te filteren en te evalueren. Door de meest geschikte kandidaten vroeg in het proces te identificeren, kan je voorkomen dat je ongekwalificeerde kandidaten interviewt en aanwerft, wat je tijd en middelen bespaart.
– Efficiënte selectie van kandidaten: Recruitmentsoftware kan kandidaten automatisch selecteren en rangschikken op basis van specifieke criteria. Hierdoor kunnen recruiters zich concentreren op gekwalificeerde kandidaten en hun administratieve kosten verlagen.
– Geen papierwerk meer: ATS platformen maken het mogelijk om gegevens van kandidaten digitaal te bewaren en te organiseren, waardoor papieren documenten en de bijbehorende kosten zoals printen, kopiëren en opslag niet meer nodig zijn.
– Meer referrals van werknemers: Application Management systemen faciliteren vaak referral programma’s van werknemers. Als werknemers kandidaten doorverwijzen via het systeem, is het minder nodig om externe bronnen te gebruiken en kan dit leiden tot kwalitatief betere aanwervingen tegen lagere kosten.
– Gecentraliseerde samenwerking: ATS platformen bieden een gecentraliseerde ruimte voor samenwerking tussen leden van het recruitment team. Dit vermindert de noodzaak voor lange vergaderingen en e-mailketens, wat leidt tot effectievere besluitvorming en kostenbesparingen.
– Betere wervingsbeslissingen: De gegevens en analyses van een ATS kunnen je helpen bij het beoordelen van je recruitmentstrategieën. Hierdoor kan je datagedreven beslissingen nemen, je recruitmentbudget optimaliseren en onnodige uitgaven vermijden.
– Gebruik de talentpool: Met een kandidaatbeheersysteem kan je een pool van potentiële kandidaten opbouwen en onderhouden. Wanneer er nieuwe jobs vrijkomen, kan je deze pool aanspreken, waardoor je minder externe bronnen hoeft te gebruiken en de daaraan verbonden kosten verlaagt.
– Compliance en lagere juridische kosten: Een kandidaatbeheersysteem helpt je om te voldoen aan de regelgeving voor werving en selectie en de wetgeving voor gegevensbescherming. Dit vermindert het risico op juridische problemen en de bijbehorende kosten.
In het algemeen kan een ATS de efficiëntie van recruitment verbeteren, de recruitmentkosten verlagen en je recruitmentbudget optimaliseren, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op de lange termijn.