Thomas Loeckx
HR Analist, Afdeling Recruitment, HR Departement - Stad Brussel

“Talentfinder, de rekruteringssoftware van Profile Group, heeft ons in staat gesteld efficiënter te werken en zo veel kostbare tijd te winnen die we kunnen gebruiken om ons te concentreren op de kwaliteit van onze nieuwe medewerkers.”

Veel vacatures met zeer uiteenlopende profielen

De Stad Brussel is de grootste gemeente in het Brussels Gewest, zowel qua oppervlakte als qua aantal inwoners. Met haar 3900 werknemers is ze ook één van de grootste werkgevers in het gewest. Naast de zuiver administratieve aspecten hebben deze werknemers als opdracht een brede waaier aan dienst aan te bieden die bijdragen tot een aangenaam leefklimaat voor de inwoners. Als aanvulling op de diensten burgerlijke stand en het bevolkingsregister biedt de Stad Brussel ook diensten aan op het vlak van cultuur, onderwijs en kinderopvang. Daarnaast zorgt ze voor de stedelijke en commerciële ontwikkeling op haar grondgebied. Elk jaar worden meer dan 300 vacatures voor zeer uiteenlopende functies ingevuld door externe aanwerving. De jobaanbiedingen van de Stad Brussel zijn dus zeer gevarieerd: ingenieurs, geschoolde arbeiders, juristen, administratieve functies en kinderverzorgers.

Talentfinder, het ATS van Profile Group, beheert meer dan 10.000 sollicitaties per jaar

De Stad Brussel werkt sinds 2014 samen met The Profile Group. Deze samenwerking en het gebruik van het Talentfinder ATS heeft ons in staat gesteld onze zichtbaarheid als werkgever te verbeteren en heeft de verspreiding van onze vacatures bij onze partners maar ook op de job boards vergemakkelijkt. Talentfinder stelt ons nu in staat om meer dan 10.000 sollicitaties per jaar te beheren en tegelijkertijd de communicatie en follow-up van de kandidaten te verbeteren. 

Nu kunnen we ons concentreren op wat belangrijk is: de kwaliteit van onze kandidaten

Talentfinder, het ATS van Profile Group, is een fantastische tool die ons in staat heeft gesteld efficiënter te werken, veel tijd te winnen bij het beheer van onze aanwervingen en ons bovenal te concentreren op onze belangrijkste missie: de selectie en de kwaliteit van onze nieuwe medewerkers. Na al die jaren waarderen we ook de voortdurende reactiviteit van het Profile Group-team op onze verschillende verzoeken en vragen.