Waarom zorgt het Talent finder team voor de aanmaak van mijn vacaturepagina?

Het is belangrijk om een aantrekkelijke vacaturepagina te maken binnen je ATS (Applicant Tracking System). Om dit te doen, moet je je richten op ontwerp, inhoud en gebruikerservaring. Het Talent finder team neemt deze fase volledig voor zijn rekening, want er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden:

Modern, gebruiksvriendelijk ontwerp: We raden een strak, modern ontwerp aan dat visueel aantrekkelijk is en eenvoudig te navigeren. We ontwikkelen altijd een responsief ontwerp dat zich aanpast aan verschillende apparaten, waaronder desktops, tablets en smartphones.

Je huisstijl en employer brand: We integreren altijd elementen van je huisstijl, zoals logo, kleurenschema en slogan, om consistentie met de rest van je website te behouden. We voegen duidelijke en overtuigende informatie toe over de missie, cultuur en waarden van je bedrijf, evenals de algemene strategie, HR-strategie met een focus op carrièremogelijkheden en extralegale voordelen voor werknemers, om meer kandidaten aan te trekken.

Duidelijke jobadvertenties: We creëren en optimaliseren zelfs je jobadvertenties met functietitels waar echt vraag naar is en goed gestructureerde beschrijvingen. We benadrukken de belangrijkste verantwoordelijkheden, kwalificaties en voordelen van de job. We maken advertenties zo op dat de inhoud gemakkelijk gescand en gelezen kan worden.

Multimediacontent: Verrijk je vacaturesite met multimediacontent, zoals afbeeldingen, video’s en getuigenissen van werknemers. Dit geeft kandidaten een boeiendere en diepgaandere ervaring, waardoor ze de cultuur en werkomgeving van je bedrijf beter begrijpen.

ATS-integratie: Zorg ervoor dat je sollicitatiebeheersysteem naadloos integreert met je vacaturesite. Hierdoor kunnen kandidaten direct op de site solliciteren, wat het sollicitatieproces vereenvoudigt en de drempel verlaagt.

Eenvoudige sollicitatieprocedure: Zorg voor een gebruiksvriendelijke sollicitatieprocedure die het aantal stappen om te solliciteren tot een minimum beperkt. Bied kandidaten de mogelijkheid om te solliciteren met behulp van hun CV of sociale mediaprofielen, zodat ze gemakkelijk hun interesse kunnen tonen.

Zoek- en filterfunctionaliteit: Neem een robuuste zoek- en filterfunctionaliteit op je vacaturesite op. Zo kunnen kandidaten snel relevante vacatures vinden op basis van locatie, functietitel, trefwoorden en andere criteria.

Aantrekkelijke calls to action: Gebruik duidelijke en overtuigende ‘calls to action’ (CTA’s) die kandidaten verleiden om te solliciteren of verder te zoeken. Zorg ervoor dat CTA’s visueel opvallen en strategisch op de vacaturesite zijn geplaatst.

Job alerts en notificaties: Bied kandidaten de optie om zich te abonneren op job alerts en notificaties. Zo blijven ze op de hoogte van nieuwe vacatures die aansluiten bij hun interesses en neemt de betrokkenheid op je site toe.

Kandidaatgerichte inhoud: Stem je inhoud af op de behoeften en interesses van kandidaten. Neem informatie op over carrièremogelijkheden, benefits, work-life balance en andere unieke voordelen die je bedrijf biedt.

Door deze strategieën toe te passen, kun je met je ATS een aantrekkelijke vacaturesite creëren die de aandacht van kandidaten trekt, hen aanmoedigt om vacatures te verkennen en de kans vergroot dat gekwalificeerde kandidaten op je vacatures solliciteren.